Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60,- (NL) / €100,- (BE/DE)

.

Roest effect kun je ook op meerdere manieren bereiken , ook zijn er producten die het creeren van roest makkelijker maken

We beginnen met een uniek product van cadence

De cadence roest verf

https://artandminiart.nl/product/cadence-createx-roest-effect-120-ml/

 

 

Createx Natural Rust Effect Paint is op waterbasis en bevat echte metaaldeeltjes en zal na verloop van tijd en bij blootstelling aan de elementen op natuurlijke wijze aantasten. Gebruik Createx Rust Activator om het oxidatieproces te versnellen om een mooie, authentieke roestafwerking te creëren op elk overschilderbaar oppervlak

 

De cadence roest activator

https://artandminiart.nl/product/cadence-createx-roest-activator-150-ml/

 

Createx Rust Activator is een zure oplossing in water en wanneer aangebracht over Createx Natural Rust Effect Paint zal het reageren met de echte metaaldeeltjes in de verf, waardoor het oxidatieproces wordt versneld en een mooie, authentieke roestafwerking ontstaat.

 

Werkwijze voor het Creëren van een Realistisch Roesteffect op Miniatuur:

Om een verbluffend roesteffect te bereiken, volg je deze eenvoudige stappen. Laat de miniatuur drogen tussen elke stap voor een optimaal resultaat.

Stap 1: Primeren voor Perfectie Begin met het voorbewerken van de miniatuur met een hoogwaardige primer. Deze stap legt de basis voor een duurzaam en mooi roesteffect.

Stap 2: Verrijk met Cadence Roest Effect Breng een laag verf aan met de unieke Cadence Roest Effect-verf. Laat je creativiteit de vrije loop terwijl de roestachtige kleur zijn weg vindt over de miniatuur.

Stap 3: Roestactivering met Magische Spray Geef je miniatuur een levendige boost door de roestactivator gelijkmatig te sprayen. Bewonder hoe het roestproces in gang wordt gezet en observeer de transformatie. Het effect blijft nog een tijdje doorgaan, dus geef het de nodige tijd om het volledige resultaat te onthullen.

Deze werkwijze is niet alleen ideaal, maar ook buitengewoon eenvoudig. Verrijk je miniatuur met een levensecht roestpatina en bewonder het verbluffende eindresultaat na slechts enkele uren. Laat je creativiteit stromen en geniet van moeiteloos roesten met deze praktische methode.

      Foto 1 is de cadence roest verf + activator spray, foto 2 is roest dmv acrylverf

Stap 1: Kleurencompositie Om een authentiek roesteffect te creëren, kies je 2 of 3 kleuren acrylverf die samen een harmonieus palet vormen. Werk met deze kleuren nat in nat, vermeng ze direct op het oppervlak zonder ze te laten drogen. Hierdoor vloeien de kleuren in elkaar over, waardoor een natuurlijke en levendige uitstraling ontstaat.

Stap 2: Verf als Waterverf Laat je penseel dansen over het canvas, waarbij de natte verf als waterverf wordt aangebracht. De kleuren vermengen zich organisch en creëren een textuur die diepte toevoegt aan het oppervlak. Vermijd het laten drogen van de verf tussen de lagen om een soepele overgang van tinten te bevorderen.

Stap 3: Magische Waterspray Neem een magisch moment in je creatieproces door de natte verf met water te besprenkelen. Dit zorgt voor een betoverend effect, waarbij de verf begint te bewegen en te lopen. Roestige druipers ontstaan, als sporen van tijd die hun afdruk achterlaten op het kunstwerk. Experimenteer met de hoeveelheid water voor verschillende effecten.

Stap 4: Grove Roestavonturen Voor de durfallen die verlangen naar een ruwere roest, voeg je structuurpasta toe aan je verf. Of waag je aan het gebruik van fijn zand, dat een extra dimensie van textuur toevoegt aan het kunstwerk. Dit geeft de roest een karakteristieke ruwheid en maakt van je creatie een echt kunstwerk.

Ik gebruikte de volgende producten van cadence acrylverf

cadence h-017 chocolate

https://artandminiart.nl/product/cadence-hybrid-acrylverf-chocolate-70-ml/

 

3210 terracotta

https://artandminiart.nl/product/cadence-premium-acrylverf-terracotta-70-ml/

 

7360 sunshine yellow

https://artandminiart.nl/product/cadence-hybrid-acrylverf-sun-yellow-70-ml/

 

heb je voorkeur voor de verf van amsterdam dan zijn de volgende 3 kleuren geschikt

411 sienna gebrand

https://artandminiart.nl/product/046-amsterdam-standard-series-sienna-gebrand-20-ml/

 

227 yellow ocre

https://artandminiart.nl/product/084-amsterdam-standard-series-gele-oker-20-ml/

 

403 van dijck brown

https://artandminiart.nl/product/049-amsterdam-standard-series-van-dijckbruin-20-ml/

Contact

Je kunt contact met ons opnemen door te mailen, bellen of het contactformulier in te vullen, of volg ons op Pinterest of Facebook

Tel: 06 28 06 47 95
Mail: info@artandminiart.nl