Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60,- (NL) / €100,- (BE/DE)Nieuw

Miniaturen 1:12

Miniaturen 1:24

Verf / Materiaal

Zelf-maak-kits

Technieken

In de wereld van miniaturen is de dry brush techniek als een kunstvorm die details tot leven brengt en een uniek karakter geeft aan elk model. Laten we dieper ingaan op wat dry brushing precies inhoudt, wanneer het de perfecte techniek is voor je model, en belangrijker nog, hoe je zelf deze sublieme techniek kunt toepassen.

 

 

De Kunst van Dry Brushing: Een Verfijnde Techniek

Wat is dry brushing? Dry brushing is een schildertechniek waarbij de kwast slechts een minimale hoeveelheid verf afgeeft. De gebruikte kwast is in principe droog, vandaar de naam ‘dry brush’. Deze techniek staat bekend om het benadrukken van details en het creëren van subtiele effecten op een model.

Wanneer gebruik je de dry brush techniek? De dry brush techniek komt tot zijn recht bij het verlichten van kleine details op een model. Door zachtjes met een bijna droge kwast over de details te strijken, blijft de verf alleen achter op deze specifieke details, waardoor ze prachtig naar voren komen. Het is ook ideaal voor het weatheren van modellen, waarbij lichte stroken verf ‘krassen’ en roestachtige effecten op het oppervlak aanbrengen.

 

 

Toepassen van Dry Brushing

Hoe dry brushen? Begin met een model dat al een basiskleur heeft. Kies vervolgens een kwast of borstel met een stijf en stomp uiteinde – ideaal om de verf aan te brengen. De grootte van de kwast hangt af van het oppervlak dat je gaat behandelen.

Dompel de kwast slechts enkele millimeters in de verf. Zowel op olie- als waterbasis werkt prima, maar matte verf heeft de voorkeur boven glossy. Verdunnen is niet nodig.

Wrijf de kwast bijna helemaal droog aan een stukje wit wc-papier of keukenpapier. Strijk met de bijna droge kwast heel lichtjes over het model. Meerdere lagen kunnen nodig zijn voor het gewenste effect. Vermijd echter te veel druk, anders gaat de achtergrond van de details verloren.

Neem de tijd voor perfectionisme. Dry brushen vergt geduld. Het aanbrengen van verf is eenvoudiger dan het corrigeren van fouten. Zoals met alle verftechnieken geldt: oefening baart kunst. Dus neem je tijd, experimenteer en laat je creativiteit de vrije loop. Veel succes met je dry brush avontuur!

Contact

Je kunt contact met ons opnemen door te mailen, bellen of het contactformulier in te vullen, of volg ons op Pinterest of Facebook

Tel: 06 28 06 47 95
Mail: info@artandminiart.nl