Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60,- (NL) / €100,- (BE/DE)Nieuw

Miniaturen 1:12

Miniaturen 1:24

Verf / Materiaal

Zelf-maak-kits

Technieken

Betonlook

betonlook is zeer geliefd vooral op beelden en vazen

je kan dit effect op verschillende manieren gebruiken, ik zal hier wat voorbeelden geven

betonlook van cadence

Design reliëf pasta op waterbasis met een karakteristieke betonuitstraling voor absorberende en niet-absorberende ondergronden. Kan worden gebruikt voor meerdere technieken zoals schilderen, sjabloneren, lakken enz. De beton effect reliëf pasta kan met een kwast of spatel dun en glad worden aangebracht en kan geschuurd worden na het drogen.

Voor de gewenste look kan het worden nabewerkt met andere Cadence verfsoorten. De droogtijd is afhankelijk van de aangebrachte dikte en de omgevingtemperatuur. Na het drogen slagvast en weersbestendig op aangebrachte ondergronden. Niet giftig.

Tevens is er ook een topcaot leverbaar in wit en grijs

Werkzijze voor het creeren van betoneffect

Stap 1: Voor een optimale hechting en resultaat, begin ik graag met het aanbrengen van een primer. Dit zorgt ervoor dat de oppervlakte klaar is voor verdere behandeling. Gebruik een kwast of spons om de primer gelijkmatig over het miniatuur te verdelen. Laat de primer volledig drogen.

Stap 2: Na het drogen van de primer, breng ik een laagje pasta aan op het miniatuur. Dit kan worden gedaan met een kwast of door de pasta zachtjes te deppen met een spons. Zorg ervoor dat de pasta gelijkmatig wordt aangebracht en laat het grondig drogen.

Stap 3: Voor variatie in kleur op het betoneffect, maak ik gebruik van top glaze in zowel wit als grijs. Goed schudden voor gebruik is belangrijk. Breng de top glaze aan door het in te wrijven met een doek of spons. Deze stap voegt nuances toe aan het beton, waardoor een realistischer en levendiger resultaat ontstaat.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, krijgt het miniatuur een prachtig betoneffect met subtiele kleurvariaties, wat de authenticiteit van het eindresultaat versterkt.

 

 

 

Betonlook dmv acrylverf

Stap 1: Start met het aanbrengen van een laagje primer. Gesso is mijn persoonlijke keuze voor deze stap. Dit zorgt voor een goede basis en bevordert de hechting van de verf.

Stap 2: Breng de donkerste kleur acrylverf aan. Dit vormt de basis van het betonachtige effect op het oppervlak. Zorg voor een gelijkmatige verdeling.

Stap 3: Voeg nu een lichtere kleur acrylverf toe. Je kunt ervoor kiezen om het geheel in grijstinten te houden of het alleen af te toppen met wit. Experimenteer met kleurcombinaties voor verschillende effecten.

Stap 4: Gebruik wit of gesso om het geheel af te toppen. Dit wordt gedaan met het dry brush-effect. Kies een kwast met een stomp uiteinde, ideaal voor het aanbrengen van verf. De grootte van de kwast hangt af van het oppervlak dat je gaat dry brushen.

Dompel de droge kwast een paar millimeter in de verf, wrijf de kwast bijna helemaal droog aan een stukje keukenrol. Strijk nu lichtjes met de bijna droge kwast over het miniatuur. Herhaal indien nodig voor het beste effect.

Let op: Oefening baart kunst. Zet niet te veel druk op de kwast, zodat alleen uitstekende delen worden geraakt, waardoor details beter zichtbaar worden. Neem de tijd om het droge penseel effect te perfectioneren en ontdek de artistieke mogelijkheden.

Contact

Je kunt contact met ons opnemen door te mailen, bellen of het contactformulier in te vullen, of volg ons op Pinterest of Facebook

Tel: 06 28 06 47 95
Mail: info@artandminiart.nl