Steampunk Breake


Ik had al een tijdje de paper-dolls in huis liggen van mijn grote vriend tim holtz. ik ben echt fan van zijn spullen en moet me altijd inhouden als hij weer wat nieuws heeft bedacht.Het leek me ook leuk om de rustic pipelines van Finnabair te gebruiken dus ging ik aan de slag. Op mijn blog te vinden onder diversen.

Ik heb hiervoor een schilders paneeltje  genomen van 25 cm x 25 cm, gewoon bij de action vandaan. het is lekker stevig en al wit,  dus ik heb er rechtstreeks op gewerkt. eerst ben ik begonnen met golfkarton op de achtergrond te plakken.

Daarna heb ik een stencil gebruikt met structuur pasta. het stencil heb ik ooit zelf gemaakt .met mijn cricut machine.

 

 

Op de foto zie je het karton, papier en  de pasta voordat ik besloot alles zwart te maken met zwarte gesso. Nadat ik alles zwart heb gemaakt heb ik alle accenten weer met witte gesso tevoorschijn getoverd. Met een droge penseel en een klein beetje gesso er lichtjes overheen strijken. ook wel dry bruching  genoemd. en zo ziet het er dan uit

Wel even opletten dat je alles goed laat drogen voordat je verder gaat met de volgende stap,. in dit geval is dat het aanbrengen van kleur.

Ik heb hier gekozen voor de liquid acrijlics van Finnabair en vind het altijd fijn uitvloeien. naast de liquids arcrylics heb ik ook metalic acrylic gebruikt. ik vond nog een leuke rits en wat gespen.

Als laatste heb ik nog wat wax gebruikt om er wat glans op aan  te brengen..

Even de gebruikte materialen op een rijtje structuur pasta en  zwarte gesso van Scherning, witte gesso van het merk Amsterdam.

Soft medium gel van finnabair and heavy duty gel van Finnabair.
Liquid acrylics in de kleuren burnt sienna, deep turquoise, ohre, tiger orange en emerald.
Wax van coosa creatief, brons en amber.
Metalic acryl van Finnabair dragons eye.
Verder zitten er nog wat kleine steentjes op verwerkt, en een paper-doll van Tim Holtz.
Zelf ben ik er super tevreden over en hoop ik snel weer wat tijd te vinden voor een volgend project..