| Kleurijk Steampunk | Ik had zomaar zin in een beetje steampunk, maar dan lekker kleurig. Daarnaast had ik een paar nieuwe kleurtjes wax gekocht en wou ze natuurlijk graag proberen.

Ik ben begonnen met een vierkant plaatje van de action, deze zijn 25x 25. het is geen canvas maar ze zijn hard en wit. ze worden verkocht in een stapeltje van 3 .

Ik werk rechtstreeks op deze plaatjes zonder ze voor te bewerken met gesso.

De achtergrond heb ik eerst bewerkt met crackle paste  en dit rustig een nachtje laten drogen, samen met de texture paste . ik heb hiervoor de paste door een text stencil verwerkt. In dit geval is het er een van Finnabair .

De crackle paste mag je best dik aanbrengen, des te dikker de laag des te groter de crackles .

Daarna kon het feest beginnen en is het een kwestie van de embellishments schikken en lijmen, Soms nog wel eens lastig,  maar vaak lijkt het vanzelf te gaan.  Gelukkig droogt de lijm traag en kun je tussendoor rustig tussendoor even een bakkie koffie drinken. Als het niet lukt is afstand nemen en een kleine pauze inlassen vaak bij mij de oplossing .  Ben je tevreden met het resultaat dan kun je het rustig laten drogen ( 1 nachtje) of als je gewoon niet wilt wachten droog je het met de heattool en whala.

Alleen zo al vind ik hem mooi, alleen met gesso. Maar natuurlijk doen we er nog wel even een kleurtje op. Dit keer heb ik best wel wat gebruikt aan verfjes en waxen.

Hier mijn lijstje met gebruikte materialen

Wit schildersplaatje van de action 25 cm x 25 cm

Gesso van het merk Amsterdam,

Heavy body gel (lijm) van Finnabair

Cracle paste van Finnabair

Texture paste van finnabair

Embellishments  zelf gemaakt, tandwielen, schedels uit steampunk 12, de libelle uit steampunk 7 en de bloemen uit bloemenset 34. enz enz

Liguid acrylics, crimson , burnt siena  en carmine van finnabair.

Wax patina blue, sage van finnabair en gilding wax goud

Metalic acrylic paint unicorns hair van Finnabair.